2. juli: Nattens nyheter | SVT Nyheter

Fristen gikk ut ved midnatt og det er ingen informasjon ennå. Forhandlingene fortsetter utover natten og den nye fristen er satt til klokken 23.00.

«Ingenting nytt i forhandlingene ennå», skriver Rebecca Rosenvinge, kommunikasjonssjef i Svenska Pilotförbundet, i en tekstmelding til SVT Nyheter.

Fredag ​​startet partene i SAS-konflikten forhandlinger, som skulle avsluttes ved midnatt. Litt etter middag opplyste kommunikasjonssjef i pilotforbundet til SVT at dette ikke var tilfelle. SAS-forhandlingsleder Marianne Hernæs erklærte først en ny frist klokken 05.00 lørdag morgen, men like etter klokken 01.00 meldte kommunikasjonsdirektør i SAS Karin Nyman at tidspunktet var endret.i 11, skriver den norske avisen. Dagens Næringsliv.

Litt før klokken 01 natt til lørdag ble politiet varslet om en detonasjon i Billesholm, i Bjuv kommune. Kort tid etter skjedde det en skyting mot et hus i Bjuv sentrum.

Sprengte vinduer og skader på en balkong var det politiet fant da de ankom detonasjonsstedet utenfor et firma i Billesholm. Ingen skal ha blitt skadet.

– Den nasjonale bombegruppen er på reise for å undersøke stedet og eventuelt for å skaffe bevis, sier Jerker Olsson, en offiser som tjenestegjør i sør.

Ingen skal ha blitt skadet i skytingen mot et hus i sentrum.

– Det var beboerne selv som slo alarm. Det er for tidlig å si om handlingen har noen sammenheng, sier Olsson.

Han legger til at kriminalteknikere skal undersøke den bombede bygningen.

Antall apekopper har tredoblet seg i Europa de siste to ukene.

Rask handling er nødvendig for å snu situasjonen, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

I løpet av våren og sommeren ble mer enn 5000 mennesker syke i 51 land der sykdommen tidligere ikke eksisterte, ifølge det amerikanske infeksjonskontrollbyrået CDC.

Av de smittede er 90 % i Europa, hvor 31 land har rapportert tilfeller. På bare to uker er antall pasienter tredoblet, ifølge WHO.

– Haster og koordinert handling er helt nødvendig for at vi skal kunne snu trenden og stoppe spredningen av denne sykdommen, skriver WHOs europasjef Hans Kluge i en uttalelse.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.