Vanlige spørsmål

Jeg har ikke blitt slått, da kan jeg vel ikke komme på et krisesenter?
Svar: Vold finnes i mange former, så det er ikke noe krav om at det må være fysisk vold for at du kan ta kontakt med oss. Vi vet at psykisk vold kan være vel så skadelig.

Kan jeg ta med barnet mitt på krisesenter?
Svar: Ja så klart du kan med barnet ditt på krisesenteret. Hvert år bor det mellom 50 og 100 barn hos oss. Vi har eget tilrettelagt tilbud for barn som bor hos oss. Husk at det er veldig viktig at barnet ditt og blir skjermet fra mer vold, så å ta barnet med deg når du drar på krisesenteret er et viktig skritt mot å skjerme barnet ditt.

Hvem kommer til krisesenteret?
Svar: Det er alle nasjonaliteter, alle yrkesgrupper og alle samfunnsklasser. Både kvinner og menn kan bli utsatt for vold.Vold velger ikke hvem du er, det kan ramme hvem som helst.

Jeg trenger ikke et sted og bo, men jeg trenger noen å snakke med.
Svar: Krisesenteret er også et dagtilbud. Det er bare å ringe, så setter vi opp en samtale når det passer for deg. Det kan være godt å snakke høyt med noen som forstår. Vi gir råd og veiledning, men støtter deg i dine valg. Det er du som skal leve ditt liv.

Jeg er en mann som ikke har det greit med konen min. Jeg tror jeg er utsatt for vold. Kan jeg få hjelp hos dere?
Svar: Ja, hos oss får både kvinner, barn og menn som er utsatt for vold i nære relasjoner hjelp. Ta kontakt så finner vi ut hvordan vi kan bistå deg.

Jeg trenger å komme i kontakt med advokat, kan dere hjelpe?
Svar: For personer utsatt for vold i nærerelsjoner har vi både kontakt med flere advokater med erfaring fra vold i nære relasjoner, og gratis en time konsultasjon med en av advokatene en gang i uken.Ønsker du å vite mer om dette, ta gjerne kontakt for mer informasjon.